Sportief Wandelen

Wekelijkse wandeltrainingen in groepsverband met warming-up, houdingsoefeningen, looptechnieken, diverse wandelvormen met tempowisselingen en cooling-down.
Ideaal om uw conditie en fitheid te verbeteren!

Sportief Wandelen is een sport die verder gaat dan het “gewone wandelen”. Het tempo ligt hoger, rond de zes, zeven kilometer per uur. Deze sport is laagdrempelig. Dat betekent dat het in principe geschikt is voor iedereen en dat er geen specifieke technische bewegingsvaardigheden vereist zijn. Bijzonder geschikt als sport voor beginners dus! De training wordt verantwoord opgebouwd en geleidelijk intensiever, zodat u conditie opbouwt. U bepaalt hierbij zelf hoever u wilt gaan. Bij Sportief Wandelen worden de gewrichten minimaal belast waardoor de kans op blessures gering is.
Als u nieuwsgierig bent naar uw conditie, dan is het mogelijk om in de eerste training een wandeltest te doen. Deze test is speciaal ontwikkeld voor het meten van de lichamelijke fitheid van beginnende wandelaars. Na een aantal wandeltrainingen kunt u eventueel de test herhalen en zien hoe u vooruitgegaan bent.

Leiding: Marjon Jansen, oefentherapeut Cesar en trainer Sportief Wandelen.
Lokatie: Ochten en omgeving.
Duur: 1 uur
Tijd: Bij start van een nieuwe cursus worden dag en tijd in de rubriek nieuws aangegeven.
Kleding: Wandelschoenen.

Bent u benieuwd of Sportief Wandelen iets voor u is? Neem dan hier contact met mij op.