Oefentherapie Cesar

oefentherapie-cesarOefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode, gericht op de behandeling en voorkoming van klachten die het gevolg zijn van een verkeerd houding- en bewegingspatroon.

Mensen staan, lopen, zitten en bukken en iedereen doet dit op zijn eigen manier. Bewegen gaat vaak onbewust en iedereen ontwikkelt zo zijn eigen houding- en bewegingsgewoonten. Maar niet al die gewoonten zijn goed voor het lichaam! Verkeerd gebruik van spieren en gewrichten kunnen klachten geven aan het bewegingsapparaat. Denk aan pijn, krachtsverlies of een bewegingsbeperking. Ook spanningen, overbelasting of een chronische aandoening kunnen een rol spelen bij het ontstaan van klachten.

Gezond bewegen kun je leren!

De basisgedachte van Cesartherapie is dat iedereen via een gericht motorisch leerproces een gezonde manier van bewegen kan leren.
We spreken van gezond bewegen als spieren goed samenwerken en gewrichten op de juiste manier worden belast. Bewegen gaat dan soepel en natuurlijk, zonder onnodige spierspanning.
Bij Cesartherapie wordt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. U krijgt inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, overbelasting en spanningen. Overbelasting kan bijvoorbeeld ontstaan door een verkeerde werkhouding of een verkeerde manier van lopen. U leert hoe u zelf uw klachten kunt verminderen en ook hoe u kunt voorkomen dat de klachten terugkeren.